92. Oscar Ödülleri Sahiplerini Buldu

92. Oscar ödülleri sahiplerini buldu. Güney Kore yapımı Parasite "En iyi Film" ödülünü alan İngilizce olmayan ilk film olarak tarihe geçti. 6 dalda aday olan film En iyi Yönetmen, En İyi Senaryo ve En İyi Yabancı Film Oscar'larının sahibi oldu.
En iyi Erkek oyuncu ödülünün sahibi de Joker'e hayat veren Joaquin Phoenix'in oldu. Daha önce bu rolü canlandıran Healt Ledger da ödüle layık görülmüştü.
En İyi Kadın Oyuncu ödülü Renee Zellweger'in oldu. Zellweger, ünlü yıldız Judy Garland'ın hayatını anlatan film ile, hem En İyi Kadın Oyuncu hem de En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu adayı olan Scarlett Johansson’ın elinden ödülü almış oldu.
Yardımcı Oyuncu Oscar'ları ise Laura Dern ve Brad Pitt'in oldu.
Geceye katılan ünlü isimler ve dikkat çekici ayrıntılar da bu seneye damga vurdu. Natalie Portman, kadın yönetmen adayı olmamasını giydiği pelerine isimlerini yazdırarak protesto ederken, Spike Lee ise yakın zamanda hayatını kaybeden Kobe Bryant'ın formasını andıran kıyafetiyle geceye katıldı.
Eminem ise, 2003 yılında “En İyi Şarkı” kategorisinde ödül alan “Lose Yourself” şarkısını 17 yıl gecikmeli olarak bu yıl sansürsüz olarak söyledi.
Kadrosunda Pacino, DeNiro, Pesci gibi güçlü isimler olan Irishman ise törenden eli boş döndü
En iyi film: Parazit
En iyi yönetmen: Bong Joon Ho (Parazit)
En iyi kadın oyuncu: Renee Zellweger (Judy)
En iyi erkek oyuncu: Joaquin Phoenix (Joker)
En iyi yardımcı erkek oyuncu: Brad Pitt
En iyi yardımcı kadın oyuncu: Laura Dern (Marriage Story- Evlilik Oyunu)
En iyi uluslararası film: Parazit
En iyi görüntü yönetmeni: 1917
En iyi animasyon: Toy Story 4
En iyi kısa animasyon: Hair Love
En iyi orijinal senaryo: Bong Joon Ho ve Jin Won Han (Parazit)
En iyi uyarlama senaryo: Taika Waititi (Jojo Rabbit)
En iyi kısa film (Canlı aksiyon): The Neighbors’ Window
En iyi prodüksiyon tasarımı: Once Upon a Time In Hollywood (Bir Zamanlar Hollywood'da)
En iyi kostüm tasarımı: Küçük Kadınlar (Little Women)
En iyi belgesel: American Factory
En iyi kısa belgesel: Learning to Skateboard in a War Zone If You’re a Girl
En iyi ses kurgusu: Ford vs Ferrari
En iyi ses miksajı: 1917
En iyi kurgu: Ford vs Ferrari
En iyi görsel efekt: 1917
En iyi saç ve makyaj tasarımı: Bombshell
En iyi orijinal film müziği: Joker
En iyi özgün şarkı: Rocketman